11. 1. 2012.

WordPress - najmoćnija platforma za blogovanje

Kada se prvi put pojavio, 2003. godine, Wordpress je bio jednostavan bloging sistem koji je omogućavao da se na jednostavan i brz način pokrene i ažurira blog. 

WordPress: Najpopularnija blog platforma
Danas, zahvaljujući jedinstvenoj zajednici programera razvojnog tima koji neprestano ulažu svoje znanje i vreme, WordPress je postao najpopularnija blog platforma i jedan od najpopularnijih sistema za upravljanje sadržajem.

 Veliki broj korisnika se opredeljuje za WordPress, pored toga što je prilagodljiv i jednostavan, zbog globalne zajednice korisnika. Ova zajednica doprinosi značajnom razvoju ove platforme tako što svojim dodatnim modulima (engl. plugins), šablonima i raznim vrstama pomoći utiče na to kako WordPress radi. Ona predstavlja pokretačku snagu jer kreativnost njenih korisnika podstiče programere razvojnog tima da ovaj sistem za upravljanje sadržajem neprestano unapređuju.

WordPress platformu možete preuzeti sa zvaničnog sajta Wordpressa. Za instalaciju istog vam je potreban web hosting koji podržava minimalne zahteve. Platforma je potpuno podesiva i može se koristiti gotovo za sve što vam je potrebno. Pored pomenutog, postoji i poseban sevis na sajtu www.wordpress.com koji vam omogućava stvaranje novih i besplatnih blogova u gotovo par minuta, ali je nešto manje fleksibilan od onog kojeg možete da instalirate na vaš veb hosting.

Iako je WordPress započeo kao samo blog sistem, on je danas potpuno evoluirao u to da može da se koristi kao pravi sistem za upravljanje sadržajem, po nekim autorima, i puno više od toga. Koliko je WordPress popularan biće reči u narednim člancima, gde ćemo, imeđu ostalog, objasniti detaljnu proceduru instalacije ovog CMS koji vam može pomoći da izradite kvalitetnu Internet prezentaciju.

Нема коментара:

Постави коментар